Hva er klokka? logotype
Hva er klokka?/ USA/ Washington D.C.

Hva er klokka i Washington D.C.


Det er eftermiddag i Washington D.C., torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Washington D.C.

Tidszonen som Washington D.C. er i er Eastern Standard Time (UTC-5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Washington D.C. i USA er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Washington D.C.

Her kan du se hva klokken er i Washington D.C. i USA akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Washington D.C..

Generelle fakta om Washington D.C.

Washington D.C. ligger i USA, og er faktisk også hovedstaden i USA. Det er ca. 700 000 innbyggere i Washington D.C., og Washington D.C. er ca. 177 km2 (kvadratkilometer) stor. Washington D.C. ble grunnlagt 1791 og ble oppkalt etter amerikanske president George Washington. I USA er nasjonalspråket engelsk (det er ingen på føderalt nivå), og den offisielle valutaen i USA er amerikansk dollar (USD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i USA er .us. Den 4 juli feirer USA sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Washington D.C.

For å ringe Washington D.C. fra et annet land, ring først landskoden for USA som er +1, etterfulgt av retningsnummeret for Washington D.C. som er 202, ring deretter nummeret du vil ringe i Washington D.C..

Soloppgang og solnedgang i Washington D.C.

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Washington D.C. både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Washington D.C..

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:40:37
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 13:08:23
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 20:36:09
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:40:38
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 13:08:36
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 20:36:33

Flagg i USA og Washington D.C.

Her kan du se hvilket flagg landet USA har, og dermed også Washington D.C.. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇸

Før turen til Washington D.C.

Hvis du planlegger en reise til Washington D.C., er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den amerikanske dollar (USD) valuta som brukes i Washington D.C. akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne amerikanske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og amerikanske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i USA

Før du legger ut på en tur til USA, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i USA er Typ A, Typ B, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i USA. Les mer her om reiseadapter USA.

Links for at læse mere om Washington D.C.

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Washington D.C.?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Washington D.C.?

Washington D.C. på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Washington D.C., anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Washington D.C.. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Washington D.C.. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Washington D.C. godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Washington D.C.
   ››  Engelsk Wikipedia side om Washington D.C.

Washington D.C. i USA på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i USA Washington D.C. ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.