Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i USA

Tid, tidssone og tidsforskjell i USA

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i USA du er, når USA er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i USA selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i USA. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i USA, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i USA.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones

Tid, tidsforskjell og dato i USAs byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i USA.

Generelle fakta om USA

I landet USA bor det omtrent 328 000 000 innbyggere i et område på ca. 9 833 520 km2, hovedstaden i USA heter Washington D.C.. Landskoden for å ringe noen i USA fra et annet land er +1. I USA er nasjonalspråket engelsk (det er ingen på føderalt nivå), og den offisielle valutaen i USA er amerikansk dollar (USD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i USA er .us. Den 4 juli feirer USA sin årlige nasjonale dag.

Flagg i USA

Her kan du se hvilket flagg landet USA har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇸

Før turen til USA

Hvis du planlegger en reise til USA, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den amerikanske dollar (USD) valuta som brukes i USA akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne amerikanske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og amerikanske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i USA

Før du legger ut på en tur til USA, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i USA er Typ A, Typ B, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i USA. Les mer her om reiseadapter USA.

Links for at læse mere om USA

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i USA?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i USA?

USA på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om USA, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om USA. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om USA. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om USA godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om USA
   ››  Engelsk Wikipedia side om USA