Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Arizona


Det er frokosttid i Arizona, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Arizona

Tidszonen som Arizona er i er Mountain Standard Time (UTC-7), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Arizona i USA er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Arizona

Her kan du se hva klokken er i Arizona i USA akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Arizona.

Generelle fakta om Arizona

Arizona ligger i USA. Det er ca. 6 400 000 innbyggere i Arizona, og Arizona er ca. 295 254 km2 (kvadratkilometer) stor. I USA er nasjonalspråket engelsk (det er ingen på føderalt nivå), og den offisielle valutaen i USA er amerikansk dollar (USD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i USA er .us. Den 4 juli feirer USA sin årlige nasjonale dag.

Soloppgang og solnedgang i Arizona

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Arizona både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Arizona.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:11:02
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:24:38
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 19:38:14
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:11:05
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:24:51
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 19:38:36

Flagg i USA og Arizona

Her kan du se hvilket flagg landet USA har, og dermed også Arizona. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇸

Før turen til Arizona

Hvis du planlegger en reise til Arizona, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den amerikanske dollar (USD) valuta som brukes i Arizona akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne amerikanske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og amerikanske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i USA

Før du legger ut på en tur til USA, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i USA er Typ A, Typ B, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i USA. Les mer her om reiseadapter USA.

Links for at læse mere om Arizona

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Arizona?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Arizona?

Arizona på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Arizona, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Arizona. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Arizona. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Arizona godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Arizona
   ››  Engelsk Wikipedia side om Arizona

Arizona i USA på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i USA Arizona ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.