Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Alaska


Det er aften i Alaska, tirsdag den 28. januar 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Alaska

Tidszonen som Alaska er i er Alaska Standard Time (UTC-9), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Alaska i USA er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Alaska

Her kan du se hva klokken er i Alaska i USA akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Alaska.

Generelle fakta om Alaska

Alaska ligger i USA. Det er ca. 750 000 innbyggere i Alaska, og Alaska er ca. 1 717 854 km2 (kvadratkilometer) stor. I USA er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i USA er amerikansk dollar (USD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i USA er .us. Den 4 juli feirer USA sin årlige nasjonale dag.

Soloppgang og solnedgang i Alaska

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Alaska både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Alaska.

Soloppgang i dag
onsdag 29. januar 2020
kl. 09:59:36
Senit i dag
onsdag 29. januar 2020
kl. 13:16:40
Solnedgang i dag
onsdag 29. januar 2020
kl. 16:33:44
Soloppgang i morgen
torsdag 30. januar 2020
kl. 09:56:22
Senit i morgen
torsdag 30. januar 2020
kl. 13:16:50
Solnedgang i morgen
torsdag 30. januar 2020
kl. 16:37:18

Flagg i USA og Alaska

Her kan du se hvilket flagg landet USA har, og dermed også Alaska. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇸

Før turen til Alaska

Hvis du planlegger en reise til Alaska, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den amerikanske dollar (USD) valuta som brukes i Alaska akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en amerikanske dollar valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner (NOK) og amerikanske dollar (USD).

Links for at læse mere om Alaska

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Alaska?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Alaska?

Alaska på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Alaska, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Alaska. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Alaska. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Alaska godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Alaska
   ››  Engelsk Wikipedia side om Alaska

Kart over Alaska i USA

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i USA Alaska ligger.