Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Ukraina


Det er morgen i Ukraina, torsdag den 23. september 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Ukraina

Tidszonen som Ukraina er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Ukraina er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Ukraina

Her kan du se hva klokken er i Ukraina akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Ukraina.

Generelle fakta om Ukraina

I landet Ukraina bor det omtrent 42 000 000 innbyggere i et område på ca. 603 628 km2, hovedstaden i Ukraina heter Kiev. Landskoden for å ringe noen i Ukraina fra et annet land er +380. I Ukraina er det offisielle språket ukrainsk, og den offisielle valutaen i Ukraina er ukrainsk hryvnia (UAH). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Ukraina er .ua. Den 24 august feirer Ukraina sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Ukrainas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Ukraina.

Flagg i Ukraina

Her kan du se hvilket flagg landet Ukraina har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇦

Stikkontakt og reiseadapter i Ukraina

Før du legger ut på en tur til Ukraina, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Ukraina er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Ukraina.

Links for at læse mere om Ukraina

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Ukraina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ukraine?

Ukraina på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Ukraina, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Ukraina. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Ukraina. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Ukraina godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Ukraina
   ››  Engelsk Wikipedia side om Ukraina

Ukraina på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Ukraina ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.