Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Tyskland


Det er frokosttid i Tyskland, tirsdag den 26. januar 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Tyskland

Tidszonen som Tyskland er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Tyskland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Tyskland

Her kan du se hva klokken er i Tyskland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Tyskland.

Generelle fakta om Tyskland

I landet Tyskland bor det omtrent 83 000 000 innbyggere i et område på ca. 357 386 km2, hovedstaden i Tyskland heter Berlin. Landskoden for å ringe noen i Tyskland fra et annet land er +49. I Tyskland er det offisielle språket tysk, og den offisielle valutaen i Tyskland er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Tyskland er .de. Den 3 oktober feirer Tyskland sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Tysklands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Tyskland.

Flagg i Tyskland

Her kan du se hvilket flagg landet Tyskland har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇩🇪

Før turen til Tyskland

Hvis du planlegger en reise til Tyskland, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Tyskland akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en euro valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner og euro (EUR).

Stikkontakt og reiseadapter i Tyskland

Før du legger ut på en tur til Tyskland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Tyskland er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Tyskland.

Links for at læse mere om Tyskland

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Tyskland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tyskland?

Tyskland på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Tyskland, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Tyskland. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Tyskland. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Tyskland godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Tyskland
   ››  Engelsk Wikipedia side om Tyskland

Tyskland på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Tyskland ligger.