Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Istanbul


Det er midt om natten i Istanbul, søndag den 5. april 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Istanbul

Tidszonen som Istanbul er i er Further-eastern European Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Istanbul i Tyrkia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Istanbul

Her kan du se hva klokken er i Istanbul i Tyrkia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Istanbul.

Generelle fakta om Istanbul

Istanbul ligger i Tyrkia. Det er ca. 14 800 000 innbyggere i Istanbul, og Istanbul er ca. 1 539 km2 (kvadratkilometer) stor. I Tyrkia er det offisielle språket tyrkisk, og den offisielle valutaen i Tyrkia er tyrkisk lira (TL). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Tyrkia er .tr. Faktisk har byen Istanbul også sitt eget toppnivå domene, som er .istanbul. Den 29 oktober feirer Tyrkia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Istanbul

For å ringe Istanbul fra et annet land, ring først landskoden for Tyrkia som er +90, etterfulgt av retningsnummeret for Istanbul som er 0212 eller 0216, ring deretter nummeret du vil ringe i Istanbul.

Soloppgang og solnedgang i Istanbul

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Istanbul både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Istanbul.

Soloppgang i dag
søndag 05. april 2020
kl. 06:39:17
Senit i dag
søndag 05. april 2020
kl. 13:06:33
Solnedgang i dag
søndag 05. april 2020
kl. 19:33:48
Soloppgang i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 06:37:40
Senit i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 13:06:16
Solnedgang i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 19:34:51

Flagg i Tyrkia og Istanbul

Her kan du se hvilket flagg landet Tyrkia har, og dermed også Istanbul. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇹🇷

Links for at læse mere om Istanbul

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Istanbul?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Istanbul?

Istanbul på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Istanbul, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Istanbul. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Istanbul. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Istanbul godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Istanbul
   ››  Engelsk Wikipedia side om Istanbul

Kart over Istanbul i Tyrkia

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Tyrkia Istanbul ligger.