Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Tyrkia


Det er aften i Tyrkia, tirsdagen den 28 november 2023

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Tyrkia

Tidszonen som Tyrkia er i er Further-eastern European Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Tyrkia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Tyrkia

Her kan du se hva klokken er i Tyrkia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Tyrkia.

Generelle fakta om Tyrkia

I landet Tyrkia bor det omtrent 82 000 000 innbyggere i et område på ca. 783 356 km2, hovedstaden i Tyrkia heter Ankara. Landskoden for å ringe noen i Tyrkia fra et annet land er +90. I Tyrkia er det offisielle språket tyrkisk, og den offisielle valutaen i Tyrkia er tyrkisk lira (TL). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Tyrkia er .tr. Den 29 oktober feirer Tyrkia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Tyrkias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Tyrkia.

Flagg i Tyrkia

Her kan du se hvilket flagg landet Tyrkia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇹🇷

Stikkontakt og reiseadapter i Tyrkia

Før du legger ut på en tur til Tyrkia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Tyrkia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Tyrkia. Les mer her om reiseadapter Tyrkia.

Links for at læse mere om Tyrkia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Turkiet?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tyrkiet?

Tyrkia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Tyrkia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Tyrkia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Tyrkia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Tyrkia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Tyrkia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Tyrkia

Tyrkia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Tyrkia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones