Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Tunisia


Det er aften i Tunisia, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Tunisia

Tidszonen som Tunisia er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Tunisia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Tunisia

Her kan du se hva klokken er i Tunisia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Tunisia.

Generelle fakta om Tunisia

I landet Tunisia bor det omtrent 11 500 000 innbyggere i et område på ca. 163 610 km2, hovedstaden i Tunisia heter Tunis. Landskoden for å ringe noen i Tunisia fra et annet land er +216. I Tunisia er det offisielle språket arabisk, og den offisielle valutaen i Tunisia er tunisisk dinar (TND). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Tunisia er .tn. Den 20 mars feirer Tunisia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Tunisias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Tunisia.

Flagg i Tunisia

Her kan du se hvilket flagg landet Tunisia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇹🇳

Stikkontakt og reiseadapter i Tunisia

Før du legger ut på en tur til Tunisia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Tunisia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Tunisia. Les mer her om reiseadapter Tunisia.

Links for at læse mere om Tunisia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Tunisien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tunesien?

Tunisia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Tunisia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Tunisia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Tunisia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Tunisia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Tunisia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Tunisia

Tunisia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Tunisia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.