Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Stockholm


Det er aften i Stockholm, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Stockholm

Tidszonen som Stockholm er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Stockholm i Sverige er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Stockholm

Her kan du se hva klokken er i Stockholm i Sverige akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Stockholm.

Generelle fakta om Stockholm

Stockholm ligger i landskapen Södermanland och Uppland i Sverige, og er faktisk også hovedstaden i Sverige. Det er ca. 1 400 000 innbyggere i Stockholm, og Stockholm er ca. 382 km2 (kvadratkilometer) stor. Stockholm ble grunnlagt av Birger Jarl i 1252. I Sverige er det offisielle språket svensk, og den offisielle valutaen i Sverige er svensk krone (SEK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sverige er .se. Faktisk har byen Stockholm også sitt eget toppnivå domene, som er .STOCKHOLM. Den 6 juni feirer Sverige sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Stockholm

For å ringe Stockholm fra et annet land, ring først landskoden for Sverige som er +46, etterfulgt av retningsnummeret for Stockholm som er 08, ring deretter nummeret du vil ringe i Stockholm.

Soloppgang og solnedgang i Stockholm

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Stockholm både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Stockholm.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 03:28:14
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:47:54
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 22:07:35
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 03:27:51
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:48:07
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 22:08:23

Flagg i Sverige og Stockholm

Her kan du se hvilket flagg landet Sverige har, og dermed også Stockholm. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇪

Før turen til Stockholm

Hvis du planlegger en reise til Stockholm, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den svensk krona (SEK) valuta som brukes i Stockholm akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne svensk krona valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og svensk krona.

Stikkontakt og reiseadapter i Sverige

Før du legger ut på en tur til Sverige, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sverige er Typ C, Typ F, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sverige.

Links for at læse mere om Stockholm

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Stockholm?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Stockholm?

Stockholm på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Stockholm, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Stockholm. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Stockholm. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Stockholm godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Stockholm
   ››  Engelsk Wikipedia side om Stockholm

Stockholm i Sverige på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Sverige Stockholm ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.