Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Sverige


Det er aften i Sverige, lørdagen den 20 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Sverige

Tidszonen som Sverige er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Sverige er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Sverige

Her kan du se hva klokken er i Sverige akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Sverige.

Generelle fakta om Sverige

I landet Sverige bor det omtrent 10 300 000 innbyggere i et område på ca. 450 295 km2, hovedstaden i Sverige heter Stockholm. Landskoden for å ringe noen i Sverige fra et annet land er +46. I Sverige er det offisielle språket svensk, og den offisielle valutaen i Sverige er svensk krone (SEK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sverige er .se. Den 6 juni feirer Sverige sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Sveriges byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Sverige.

Flagg i Sverige

Her kan du se hvilket flagg landet Sverige har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇪

Før turen til Sverige

Hvis du planlegger en reise til Sverige, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den svensk krona (SEK) valuta som brukes i Sverige akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne svensk krona valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og svensk krona.

Stikkontakt og reiseadapter i Sverige

Før du legger ut på en tur til Sverige, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sverige er Typ C, Typ F, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sverige. Les mer her om reiseadapter Sverige.

Links for at læse mere om Sverige

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Sverige?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sverige?

Sverige på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Sverige, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Sverige. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Sverige. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Sverige godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Sverige
   ››  Engelsk Wikipedia side om Sverige

Sverige på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Sverige ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.