Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Bern


Det er aften i Bern, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Bern

Tidszonen som Bern er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Bern i Sveits er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Bern

Her kan du se hva klokken er i Bern i Sveits akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Bern.

Generelle fakta om Bern

Bern ligger i Sveits, og er faktisk også hovedstaden i Sveits. Det er ca. 135 000 innbyggere i Bern, og Bern er ca. 51,62 km2 (kvadratkilometer) stor. Bern ble grunnlagt ca. 1191. I Sveits er det offisielle språket tysk, fransk og italiensk, og den offisielle valutaen i Sveits er sveitsisk franc (CHF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sveits er .ch. Den 1 august feirer Sveits sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Bern

For å ringe Bern fra et annet land, ring først landskoden for Sveits som er +41, etterfulgt av retningsnummeret for Bern som er 31, ring deretter nummeret du vil ringe i Bern.

Soloppgang og solnedgang i Bern

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Bern både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Bern.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:32:57
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 13:30:24
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 21:27:51
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:32:53
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 13:30:37
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 21:28:20

Flagg i Sveits og Bern

Her kan du se hvilket flagg landet Sveits har, og dermed også Bern. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇭

Stikkontakt og reiseadapter i Sveits

Før du legger ut på en tur til Sveits, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sveits er Typ C, Typ J, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sveits. Les mer her om reiseadapter Sveits.

Links for at læse mere om Bern

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Bern?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bern?

Bern på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Bern, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Bern. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Bern. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Bern godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Bern
   ››  Engelsk Wikipedia side om Bern

Bern i Sveits på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Sveits Bern ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.