Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Sveits


Det er midt om natten i Sveits, onsdag den 23. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Sveits

Tidszonen som Sveits er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Sveits er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Sveits

Her kan du se hva klokken er i Sveits akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Sveits.

Generelle fakta om Sveits

I landet Sveits bor det omtrent 8 600 000 innbyggere i et område på ca. 41 285 km2, hovedstaden i Sveits heter Zürich. Landskoden for å ringe noen i Sveits fra et annet land er +41. I Sveits er det offisielle språket tysk, fransk og italiensk, og den offisielle valutaen i Sveits er sveitsisk franc (CHF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sveits er .ch. Den 1 august feirer Sveits sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Sveitss byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Sveits.

Flagg i Sveits

Her kan du se hvilket flagg landet Sveits har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇭

Stikkontakt og reiseadapter i Sveits

Før du legger ut på en tur til Sveits, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sveits er Typ C, Typ J, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sveits.

Links for at læse mere om Sveits

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Schweiz?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Schweiz?

Sveits på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Sveits, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Sveits. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Sveits. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Sveits godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Sveits
   ››  Engelsk Wikipedia side om Sveits

Sveits på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Sveits ligger.