Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Madrid


Det er aften i Madrid, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Madrid

Tidszonen som Madrid er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Madrid i Spania er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Madrid

Her kan du se hva klokken er i Madrid i Spania akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Madrid.

Generelle fakta om Madrid

Madrid ligger i provinsen Madrid i Spania, og er faktisk også hovedstaden i Spania. Det er ca. 3 150 000 innbyggere i Madrid, og Madrid er ca. 604 km2 (kvadratkilometer) stor. Madrid ble grunnlagt i det 8. århundre. I Spania er det offisielle språket spansk (katalansk, galisisk, baskisk, valensiansk og aragonesisk er offisielle i noen regioner), og den offisielle valutaen i Spania er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Spania er .es. Den 12 oktober feirer Spania sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Madrid

For å ringe Madrid fra et annet land, ring først landskoden for Spania som er +34, etterfulgt av retningsnummeret for Madrid som er 91, ring deretter nummeret du vil ringe i Madrid.

Soloppgang og solnedgang i Madrid

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Madrid både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Madrid.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 06:42:23
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 14:15:00
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 21:47:37
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 06:42:24
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 14:15:13
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 21:48:03

Flagg i Spania og Madrid

Her kan du se hvilket flagg landet Spania har, og dermed også Madrid. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇪🇸

Før turen til Madrid

Hvis du planlegger en reise til Madrid, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Madrid akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Spania

Før du legger ut på en tur til Spania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Spania er Typ F, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Spania.

Links for at læse mere om Madrid

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Madrid?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Madrid?

Madrid på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Madrid, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Madrid. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Madrid. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Madrid godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Madrid
   ››  Engelsk Wikipedia side om Madrid

Madrid i Spania på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Spania Madrid ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.