Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Spania

Tid, tidssone og tidsforskjell i Spania

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Spania du er, når Spania er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Spania selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Spania. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Spania, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Spania.

Tid, tidsforskjell og dato i Spanias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Spania.

Generelle fakta om Spania

I landet Spania bor det omtrent 47 000 000 innbyggere i et område på ca. 505 990 km2, hovedstaden i Spania heter Madrid. Landskoden for å ringe noen i Spania fra et annet land er +34. I Spania er det offisielle språket spansk (katalansk, galisisk, baskisk, valensiansk og aragonesisk er offisielle i noen regioner), og den offisielle valutaen i Spania er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Spania er .es. Den 12 oktober feirer Spania sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Spania

Her kan du se hvilket flagg landet Spania har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇪🇸

Før turen til Spania

Hvis du planlegger en reise til Spania, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Spania akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en euro valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner og euro (EUR).

Stikkontakt og reiseadapter i Spania

Før du legger ut på en tur til Spania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Spania er Typ F, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Spania.

Links for at læse mere om Spania

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Spanien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Spanien?

Spania på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Spania, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Spania. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Spania. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Spania godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Spania
   ››  Engelsk Wikipedia side om Spania