Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Barcelona


Det er aften i Barcelona, lørdagen den 20 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Barcelona

Tidszonen som Barcelona er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Barcelona i Spania er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Barcelona

Her kan du se hva klokken er i Barcelona i Spania akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Barcelona.

Generelle fakta om Barcelona

Barcelona ligger i regionen Catalonia i Spania. Det er ca. 1 625 000 innbyggere i Barcelona, og Barcelona er ca. 102 km2 (kvadratkilometer) stor. I Spania er det offisielle språket spansk (katalansk, galisisk, baskisk, valensiansk og aragonesisk er offisielle i noen regioner), og den offisielle valutaen i Spania er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Spania er .es. Den 12 oktober feirer Spania sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Barcelona

For å ringe Barcelona fra et annet land, ring først landskoden for Spania som er +34, etterfulgt av retningsnummeret for Barcelona som er 93, ring deretter nummeret du vil ringe i Barcelona.

Soloppgang og solnedgang i Barcelona

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Barcelona både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Barcelona.

Soloppgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 06:34:07
Senit i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 13:57:44
Solnedgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 21:21:20
Soloppgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 06:35:00
Senit i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 13:57:46
Solnedgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 21:20:32

Flagg i Spania og Barcelona

Her kan du se hvilket flagg landet Spania har, og dermed også Barcelona. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇪🇸

Før turen til Barcelona

Hvis du planlegger en reise til Barcelona, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Barcelona akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Spania

Før du legger ut på en tur til Spania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Spania er Typ F, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Spania.

Links for at læse mere om Barcelona

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Barcelona?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Barcelona?

Barcelona på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Barcelona, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Barcelona. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Barcelona. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Barcelona godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Barcelona
   ››  Engelsk Wikipedia side om Barcelona

Barcelona i Spania på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Spania Barcelona ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.