Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Mogadishu


Det er aften i Mogadishu, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Mogadishu

Tidszonen som Mogadishu er i er East Africa Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Mogadishu i Somalia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Mogadishu

Her kan du se hva klokken er i Mogadishu i Somalia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Mogadishu.

Generelle fakta om Mogadishu

Mogadishu ligger i Banaadir-regionen i Somalia, og er faktisk også hovedstaden i Somalia. Det er ca. 1 650 000 innbyggere i Mogadishu, og Mogadishu er ca. 1 657 km2 (kvadratkilometer) stor. Mogadishu ble grunnlagt i løpet av det 9. århundre. I Somalia er det offisielle språket somali og arabisk, og den offisielle valutaen i Somalia er somalisk shilling (SOS). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Somalia er .so. Den 1 juli feirer Somalia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Mogadishu

For å ringe Mogadishu fra et annet land, ring først landskoden for Somalia som er +252, etterfulgt av retningsnummeret for Mogadishu som er 61, ring deretter nummeret du vil ringe i Mogadishu.

Soloppgang og solnedgang i Mogadishu

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Mogadishu både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Mogadishu.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:50:36
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 11:58:53
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 18:07:11
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:50:48
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 11:59:06
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 18:07:24

Flagg i Somalia og Mogadishu

Her kan du se hvilket flagg landet Somalia har, og dermed også Mogadishu. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇴

Stikkontakt og reiseadapter i Somalia

Før du legger ut på en tur til Somalia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Somalia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Somalia.

Links for at læse mere om Mogadishu

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Mogadishu?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mogadishu?

Mogadishu på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Mogadishu, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Mogadishu. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Mogadishu. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Mogadishu godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Mogadishu
   ››  Engelsk Wikipedia side om Mogadishu

Mogadishu i Somalia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Somalia Mogadishu ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.