Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Skottland


Det er morgen i Skottland, mandag den 17. mai 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Skottland

Tidszonen som Skottland er i er Greenwich Mean Time (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Skottland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Skottland

Her kan du se hva klokken er i Skottland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Skottland.

Generelle fakta om Skottland

I landet Skottland bor det omtrent 5 500 000 innbyggere i et område på ca. 77 933 km2, hovedstaden i Skottland heter Edinburgh. Landskoden for å ringe noen i Skottland fra et annet land er +44. I Skottland er det offisielle språket engelsk, skotsk-gælisk og skotsk, og den offisielle valutaen i Skottland er britisk pund (GBP). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Skottland er .uk samt .scot. Den 30 november feirer Skottland sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Skottlands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Skottland.

Flagg i Skottland

Her kan du se hvilket flagg landet Skottland har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Før turen til Skottland

Hvis du planlegger en reise til Skottland, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den britiske pund (GBP) valuta som brukes i Skottland akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne britiske pund valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og britiske pund.

Stikkontakt og reiseadapter i Skottland

Før du legger ut på en tur til Skottland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Skottland er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Skottland

Links for at læse mere om Skottland

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Skottland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Skotland?

Skottland på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Skottland, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Skottland. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Skottland. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Skottland godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Skottland
   ››  Engelsk Wikipedia side om Skottland

Skottland på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Skottland ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.