Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Serbia


Det er aften i Serbia, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Serbia

Tidszonen som Serbia er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Serbia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Serbia

Her kan du se hva klokken er i Serbia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Serbia.

Generelle fakta om Serbia

I landet Serbia bor det omtrent 7 000 000 innbyggere i et område på ca. 88 361 km2, hovedstaden i Serbia heter Beograd. Landskoden for å ringe noen i Serbia fra et annet land er +381. I Serbia er det offisielle språket serbisk, og den offisielle valutaen i Serbia er serbisk dinar (RSD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Serbia er .rs. Den 15 februar feirer Serbia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Serbias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Serbia.

Flagg i Serbia

Her kan du se hvilket flagg landet Serbia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇷🇸

Stikkontakt og reiseadapter i Serbia

Før du legger ut på en tur til Serbia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Serbia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Serbia. Les mer her om reiseadapter Serbia.

Links for at læse mere om Serbia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Serbien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Serbien?

Serbia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Serbia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Serbia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Serbia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Serbia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Serbia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Serbia

Serbia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Serbia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.