Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Beograd


Det er eftermiddag i Beograd, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Beograd

Tidszonen som Beograd er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Beograd i Serbia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Beograd

Her kan du se hva klokken er i Beograd i Serbia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Beograd.

Generelle fakta om Beograd

Beograd ligger i Serbia, og er faktisk også hovedstaden i Serbia. Det er ca. 1 200 000 innbyggere i Beograd, og Beograd er ca. 360 km2 (kvadratkilometer) stor. Beograd ble grunnlagt før 279 f.Kr.. I Serbia er det offisielle språket serbisk, og den offisielle valutaen i Serbia er serbisk dinar (RSD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Serbia er .rs. Den 15 februar feirer Serbia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Beograd

For å ringe Beograd fra et annet land, ring først landskoden for Serbia som er +381, etterfulgt av retningsnummeret for Beograd som er 11, ring deretter nummeret du vil ringe i Beograd.

Soloppgang og solnedgang i Beograd

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Beograd både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Beograd.

Soloppgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 05:40:24
Senit i dag
mandag 15. august 2022
kl. 12:42:42
Solnedgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 19:45:01
Soloppgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 05:41:35
Senit i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 12:42:30
Solnedgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 19:43:26

Flagg i Serbia og Beograd

Her kan du se hvilket flagg landet Serbia har, og dermed også Beograd. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇷🇸

Stikkontakt og reiseadapter i Serbia

Før du legger ut på en tur til Serbia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Serbia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Serbia.

Links for at læse mere om Beograd

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Belgrad?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Beograd?

Beograd på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Beograd, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Beograd. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Beograd. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Beograd godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Beograd
   ››  Engelsk Wikipedia side om Beograd

Beograd i Serbia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Serbia Beograd ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.