Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i București


Det er aften i București, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i București

Tidszonen som București er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og București i Romania er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i București

Her kan du se hva klokken er i București i Romania akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i București.

Generelle fakta om București

București ligger i Romania, og er faktisk også hovedstaden i Romania. Det er ca. 2 000 000 innbyggere i București, og București er ca. 228 km2 (kvadratkilometer) stor. București ble grunnlagt 1459. I Romania er det offisielle språket rumensk, og den offisielle valutaen i Romania er rumensk leu (RON). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Romania er .ro. Den 1 desember feirer Romania sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i București

For å ringe București fra et annet land, ring først landskoden for Romania som er +40, etterfulgt av retningsnummeret for București som er 21, ring deretter nummeret du vil ringe i București.

Soloppgang og solnedgang i București

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i București både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i București.

Soloppgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 06:18:35
Senit i dag
mandag 15. august 2022
kl. 13:20:11
Solnedgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 20:21:47
Soloppgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 06:19:45
Senit i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 13:19:59
Solnedgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 20:20:13

Flagg i Romania og București

Her kan du se hvilket flagg landet Romania har, og dermed også București. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇷🇴

Stikkontakt og reiseadapter i Romania

Før du legger ut på en tur til Romania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Romania er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Romania.

Links for at læse mere om București

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Bukarest?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bukarest?

București på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om București, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om București. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om București. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om București godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om București
   ››  Engelsk Wikipedia side om București

București i Romania på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Romania București ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.