Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Romania


Det er aften i Romania, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Romania

Tidszonen som Romania er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Romania er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Romania

Her kan du se hva klokken er i Romania akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Romania.

Generelle fakta om Romania

I landet Romania bor det omtrent 19 400 000 innbyggere i et område på ca. 238 397 km2, hovedstaden i Romania heter București. Landskoden for å ringe noen i Romania fra et annet land er +40. I Romania er det offisielle språket rumensk, og den offisielle valutaen i Romania er rumensk leu (RON). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Romania er .ro. Den 1 desember feirer Romania sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Romanias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Romania.

Flagg i Romania

Her kan du se hvilket flagg landet Romania har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇷🇴

Stikkontakt og reiseadapter i Romania

Før du legger ut på en tur til Romania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Romania er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Romania. Les mer her om reiseadapter Romania.

Links for at læse mere om Romania

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Rumänien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Rumænien?

Romania på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Romania, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Romania. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Romania. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Romania godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Romania
   ››  Engelsk Wikipedia side om Romania

Romania på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Romania ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.