Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Portugal

Tid, tidssone og tidsforskjell i Portugal

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Portugal du er, når Portugal er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Portugal selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Portugal. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Portugal, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Portugal.

Tid, tidsforskjell og dato i Portugals byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Portugal.

Generelle fakta om Portugal

I landet Portugal bor det omtrent 10 500 000 innbyggere i et område på ca. 92 212 km2, hovedstaden i Portugal heter Lisboa. Landskoden for å ringe noen i Portugal fra et annet land er +351. I Portugal er det offisielle språket portugisisk, og den offisielle valutaen i Portugal er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Portugal er .pt. Den 10 juni feirer Portugal sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Portugal

Her kan du se hvilket flagg landet Portugal har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇹

Før turen til Portugal

Hvis du planlegger en reise til Portugal, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Portugal akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Portugal

Før du legger ut på en tur til Portugal, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Portugal er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Portugal.

Links for at læse mere om Portugal

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Portugal?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Portugal?

Portugal på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Portugal, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Portugal. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Portugal. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Portugal godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Portugal
   ››  Engelsk Wikipedia side om Portugal