Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Polen


Det er midt om natten i Polen, onsdag den 23. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Polen

Tidszonen som Polen er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Polen er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Polen

Her kan du se hva klokken er i Polen akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Polen.

Generelle fakta om Polen

I landet Polen bor det omtrent 38 500 000 innbyggere i et område på ca. 312 696 km2, hovedstaden i Polen heter Warszawa. Landskoden for å ringe noen i Polen fra et annet land er +48. I Polen er det offisielle språket polsk, og den offisielle valutaen i Polen er polsk złoty (PLN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Polen er .pl. Den 3 mai feirer Polen sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Polens byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Polen.

Flagg i Polen

Her kan du se hvilket flagg landet Polen har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇱

Stikkontakt og reiseadapter i Polen

Før du legger ut på en tur til Polen, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Polen er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Polen.

Links for at læse mere om Polen

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Polen?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Polen?

Polen på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Polen, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Polen. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Polen. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Polen godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Polen
   ››  Engelsk Wikipedia side om Polen

Polen på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Polen ligger.