Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Lima


Det er frokosttid i Lima, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Lima

Tidszonen som Lima er i er Peru Time (UTC-5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Lima i Peru er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Lima

Her kan du se hva klokken er i Lima i Peru akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Lima.

Generelle fakta om Lima

Lima ligger i Peru, og er faktisk også hovedstaden i Peru. Det er ca. 7 600 000 innbyggere i Lima, og Lima er ca. 2 670 km2 (kvadratkilometer) stor. Lima ble grunnlagt 18. januar 1536. I Peru er det offisielle språket spansk, quechua og aymara, og den offisielle valutaen i Peru er peruansk nuevo sol (PEN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Peru er .pe. Den 28 juli feirer Peru sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Lima

For å ringe Lima fra et annet land, ring først landskoden for Peru som er +51, etterfulgt av retningsnummeret for Lima som er 1, ring deretter nummeret du vil ringe i Lima.

Soloppgang og solnedgang i Lima

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Lima både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Lima.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 06:24:34
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:08:24
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 17:52:15
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 06:24:49
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:08:37
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 17:52:25

Flagg i Peru og Lima

Her kan du se hvilket flagg landet Peru har, og dermed også Lima. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇪

Stikkontakt og reiseadapter i Peru

Før du legger ut på en tur til Peru, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Peru er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Peru. Les mer her om reiseadapter Peru.

Links for at læse mere om Lima

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Lima?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Lima?

Lima på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Lima, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Lima. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Lima. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Lima godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Lima
   ››  Engelsk Wikipedia side om Lima

Lima i Peru på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Peru Lima ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.