Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Peru


Det er midt om natten i Peru, søndag den 31. mai 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Peru

Tidszonen som Peru er i er Peru Time (UTC-5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Peru er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Peru

Her kan du se hva klokken er i Peru akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Peru.

Generelle fakta om Peru

I landet Peru bor det omtrent 33 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 285 216 km2, hovedstaden i Peru heter Lima. Landskoden for å ringe noen i Peru fra et annet land er +51. I Peru er det offisielle språket spansk, quechua og aymara, og den offisielle valutaen i Peru er peruansk nuevo sol (PEN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Peru er .pe. Den 28 juli feirer Peru sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Perus byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Peru.

Flagg i Peru

Her kan du se hvilket flagg landet Peru har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇪

Stikkontakt og reiseadapter i Peru

Før du legger ut på en tur til Peru, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Peru er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Peru

Links for at læse mere om Peru

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Peru?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Peru?

Peru på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Peru, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Peru. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Peru. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Peru godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Peru
   ››  Engelsk Wikipedia side om Peru

Peru på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Peru ligger.