Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Gaza


Det er aften i Gaza, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Gaza

Tidszonen som Gaza er i er Palestine Standard Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Gaza i Palestina er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Gaza

Her kan du se hva klokken er i Gaza i Palestina akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Gaza.

Generelle fakta om Gaza

Gaza ligger i Palestina. Det er ca. 520 000 innbyggere i Gaza, og Gaza er ca. 45 km2 (kvadratkilometer) stor. Gaza ble grunnlagt 1500-tallet fvt. I Palestina er det offisielle språket arabisk, og den offisielle valutaen i Palestina er jordansk dinar, egyptisk pund och israelsk shekel (JOD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Palestina er .ps. Den 15 november feirer Palestina sin årlige nasjonale dag.

Soloppgang og solnedgang i Gaza

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Gaza både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Gaza.

Soloppgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 06:07:47
Senit i dag
mandag 15. august 2022
kl. 12:46:56
Solnedgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 19:26:05
Soloppgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 06:08:25
Senit i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 12:46:44
Solnedgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 19:25:03

Flagg i Palestina og Gaza

Her kan du se hvilket flagg landet Palestina har, og dermed også Gaza. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇸

Stikkontakt og reiseadapter i Palestina

Før du legger ut på en tur til Palestina, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Palestina er Typ H, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Palestina. Les mer her om reiseadapter Palestina.

Links for at læse mere om Gaza

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Gaza?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Gaza?

Gaza på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Gaza, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Gaza. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Gaza. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Gaza godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Gaza
   ››  Engelsk Wikipedia side om Gaza

Gaza i Palestina på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Palestina Gaza ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.