Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Østerrike


Det er midt om natten i Østerrike, mandag den 10. august 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Østerrike

Tidszonen som Østerrike er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Østerrike er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Østerrike

Her kan du se hva klokken er i Østerrike akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Østerrike.

Generelle fakta om Østerrike

I landet Østerrike bor det omtrent 8 900 000 innbyggere i et område på ca. 83 879 km2, hovedstaden i Østerrike heter Wien. Landskoden for å ringe noen i Østerrike fra et annet land er +43. I Østerrike er det offisielle språket tysk, og den offisielle valutaen i Østerrike er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Østerrike er .at. Den 26 oktober feirer Østerrike sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Østerrikes byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Østerrike.

Flagg i Østerrike

Her kan du se hvilket flagg landet Østerrike har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇹

Før turen til Østerrike

Hvis du planlegger en reise til Østerrike, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Østerrike akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en euro valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner og euro (EUR).

Stikkontakt og reiseadapter i Østerrike

Før du legger ut på en tur til Østerrike, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Østerrike er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Østerrike.

Links for at læse mere om Østerrike

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Österrike?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Østrig?

Østerrike på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Østerrike, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Østerrike. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Østerrike. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Østerrike godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Østerrike
   ››  Engelsk Wikipedia side om Østerrike

Østerrike på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Østerrike ligger.