Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Wien


Det er aften i Wien, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Wien

Tidszonen som Wien er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Wien i Østerrike er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Wien

Her kan du se hva klokken er i Wien i Østerrike akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Wien.

Generelle fakta om Wien

Wien ligger i Østerrike, og er faktisk også hovedstaden i Østerrike. Det er ca. 1 900 000 innbyggere i Wien, og Wien er ca. 415 km2 (kvadratkilometer) stor. I Østerrike er det offisielle språket tysk, og den offisielle valutaen i Østerrike er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Østerrike er .at. Faktisk har byen Wien også sitt eget toppnivå domene, som er .wien. Den 26 oktober feirer Østerrike sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Wien

For å ringe Wien fra et annet land, ring først landskoden for Østerrike som er +43, etterfulgt av retningsnummeret for Wien som er 1, ring deretter nummeret du vil ringe i Wien.

Soloppgang og solnedgang i Wien

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Wien både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Wien.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 04:51:33
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:54:41
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 20:57:50
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 04:51:28
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:54:54
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 20:58:20

Flagg i Østerrike og Wien

Her kan du se hvilket flagg landet Østerrike har, og dermed også Wien. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇹

Før turen til Wien

Hvis du planlegger en reise til Wien, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Wien akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Østerrike

Før du legger ut på en tur til Østerrike, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Østerrike er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Østerrike.

Links for at læse mere om Wien

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Wien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Wien?

Wien på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Wien, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Wien. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Wien. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Wien godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Wien
   ››  Engelsk Wikipedia side om Wien

Wien i Østerrike på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Østerrike Wien ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.