Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Nord-Korea


Det er midt om natten i Nord-Korea, tirsdagen den 16 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Nord-Korea

Tidszonen som Nord-Korea er i er Pyongyang Time (UTC+9), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Nord-Korea er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Nord-Korea

Her kan du se hva klokken er i Nord-Korea akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Nord-Korea.

Generelle fakta om Nord-Korea

I landet Nord-Korea bor det omtrent 26 000 000 innbyggere i et område på ca. 120 540 km2, hovedstaden i Nord-Korea heter Pyongyang. Landskoden for å ringe noen i Nord-Korea fra et annet land er +850. I Nord-Korea er det offisielle språket koreansk, og den offisielle valutaen i Nord-Korea er nordkoreansk won (KPW). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Nord-Korea er .kp. Den 9 september feirer Nord-Korea sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Nord-Koreas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Nord-Korea.

Flagg i Nord-Korea

Her kan du se hvilket flagg landet Nord-Korea har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇰🇵

Stikkontakt og reiseadapter i Nord-Korea

Før du legger ut på en tur til Nord-Korea, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Nord-Korea er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Nord-Korea. Les mer her om reiseadapter Nord-Korea.

Links for at læse mere om Nord-Korea

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Nordkorea?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nordkorea?

Nord-Korea på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Nord-Korea, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Nord-Korea. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Nord-Korea. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Nord-Korea godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Nord-Korea
   ››  Engelsk Wikipedia side om Nord-Korea

Nord-Korea på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Nord-Korea ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.