Hva er klokka i Amsterdam


Det er midt om natten i Amsterdam, lørdag den 25. januar 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Amsterdam

Tidszonen som Amsterdam er i er CET (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Amsterdam i Nederland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Amsterdam

Her kan du se hva klokken er i Amsterdam i Nederland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Amsterdam.

Generelle fakta om Amsterdam

Amsterdam ligger i provinsen Noord-Holland i Nederland, og er faktisk også hovedstaden i Nederland. Det er ca. 851 000 innbyggere i Amsterdam, og Amsterdam er ca. 219 km2 (kvadratkilometer) stor. Amsterdam ble grunnlagt på slutten av det 9. århundre. I Nederland er det offisielle språket nederlandsk og vestfrisisk, og den offisielle valutaen i Nederland er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Nederland er .nl. Den 27 april feirer Nederland sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Amsterdam

For å ringe Amsterdam fra et annet land, ring først landskoden for Nederland som er +31, etterfulgt av retningsnummeret for Amsterdam som er 020, ring deretter nummeret du vil ringe i Amsterdam.

Flagg i Nederland og Amsterdam

Her kan du se hvilket flagg landet Nederland har, og dermed også Amsterdam. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇳🇱

Før turen til Amsterdam

Hvis du planlegger en reise til Amsterdam, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Amsterdam akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en euro valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner (NOK) og euro (EUR).

Links for at læse mere om Amsterdam

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Amsterdam?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Amsterdam?

Amsterdam på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Amsterdam, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Amsterdam. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Amsterdam. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Amsterdam godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Amsterdam
   ››  Engelsk Wikipedia side om Amsterdam

Kart over Amsterdam i Nederland

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Nederland Amsterdam ligger.