Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Mexico


Det er aften i Mexico, tirsdag den 22. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Mexico

Tidszonen som Mexico er i er Central Standard Time (UTC-6), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Mexico er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Mexico

Her kan du se hva klokken er i Mexico akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Mexico.

Generelle fakta om Mexico

I landet Mexico bor det omtrent 127 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 972 550 km2, hovedstaden i Mexico heter Mexico by. Landskoden for å ringe noen i Mexico fra et annet land er +52. I Mexico er det offisielle språket spansk samt 62 minoritetspråk, og den offisielle valutaen i Mexico er meksikansk peso (MXN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Mexico er .mx. Den 16 september feirer Mexico sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Mexicos byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Mexico.

Flagg i Mexico

Her kan du se hvilket flagg landet Mexico har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇲🇽

Stikkontakt og reiseadapter i Mexico

Før du legger ut på en tur til Mexico, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Mexico er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Mexico

Links for at læse mere om Mexico

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Mexiko?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mexico?

Mexico på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Mexico, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Mexico. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Mexico. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Mexico godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Mexico
   ››  Engelsk Wikipedia side om Mexico

Mexico på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Mexico ligger.