Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Malaysia


Det er eftermiddag i Malaysia, søndag den 31. mai 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Malaysia

Tidszonen som Malaysia er i er Malaysian Standard Time (UTC+8), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Malaysia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Malaysia

Her kan du se hva klokken er i Malaysia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Malaysia.

Generelle fakta om Malaysia

I landet Malaysia bor det omtrent 33 000 000 innbyggere i et område på ca. 330 803 km2, hovedstaden i Malaysia heter Kuala Lumpur. Landskoden for å ringe noen i Malaysia fra et annet land er +60. I Malaysia er det offisielle språket malayisk, og den offisielle valutaen i Malaysia er malaysisk ringgit (MYR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Malaysia er .my. Den 31 august feirer Malaysia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Malaysias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Malaysia.

Flagg i Malaysia

Her kan du se hvilket flagg landet Malaysia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇲🇾

Stikkontakt og reiseadapter i Malaysia

Før du legger ut på en tur til Malaysia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Malaysia er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Malaysia

Links for at læse mere om Malaysia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Malaysia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Malaysia?

Malaysia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Malaysia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Malaysia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Malaysia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Malaysia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Malaysia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Malaysia

Malaysia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Malaysia ligger.