Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Kroatia


Det er midt om natten i Kroatia, onsdag den 23. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Kroatia

Tidszonen som Kroatia er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Kroatia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Kroatia

Her kan du se hva klokken er i Kroatia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Kroatia.

Generelle fakta om Kroatia

I landet Kroatia bor det omtrent 4 100 000 innbyggere i et område på ca. 56 594 km2, hovedstaden i Kroatia heter Zagreb. Landskoden for å ringe noen i Kroatia fra et annet land er +385. I Kroatia er det offisielle språket kroatisk, og den offisielle valutaen i Kroatia er kroatisk kuna (HRK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kroatia er .hr. Den 25 juni feirer Kroatia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Kroatias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Kroatia.

Flagg i Kroatia

Her kan du se hvilket flagg landet Kroatia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇭🇷

Stikkontakt og reiseadapter i Kroatia

Før du legger ut på en tur til Kroatia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kroatia er Typ C, Typ F, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kroatia.

Links for at læse mere om Kroatia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Kroatien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kroatien?

Kroatia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Kroatia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Kroatia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Kroatia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Kroatia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Kroatia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Kroatia

Kroatia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Kroatia ligger.