Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Beijing


Det er midt om natten i Beijing, søndagen den 21 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Beijing

Tidszonen som Beijing er i er China Standard Time (UTC+8), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Beijing i Kina er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Beijing

Her kan du se hva klokken er i Beijing i Kina akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Beijing.

Generelle fakta om Beijing

Beijing ligger i Kina, og er faktisk også hovedstaden i Kina. Det er ca. 22 000 000 innbyggere i Beijing, og Beijing er ca. 16 410,5 km2 (kvadratkilometer) stor. Beijing ble grunnlagt ca 1045 fvt.. I Kina er det offisielle språket kinesisk, og den offisielle valutaen i Kina er kinesisk renminbi (CNY). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kina er .cn. Den 1 oktober feirer Kina sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Beijing

For å ringe Beijing fra et annet land, ring først landskoden for Kina som er +86, etterfulgt av retningsnummeret for Beijing som er 10, ring deretter nummeret du vil ringe i Beijing.

Soloppgang og solnedgang i Beijing

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Beijing både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Beijing.

Soloppgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 05:01:16
Senit i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 12:20:54
Solnedgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 19:40:32
Soloppgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 05:02:06
Senit i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 12:20:57
Solnedgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 19:39:47

Flagg i Kina og Beijing

Her kan du se hvilket flagg landet Kina har, og dermed også Beijing. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇳

Før turen til Beijing

Hvis du planlegger en reise til Beijing, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den kinesiske yuan (CNY) valuta som brukes i Beijing akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne kinesiske yuan valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og kinesiske yuan.

Stikkontakt og reiseadapter i Kina

Før du legger ut på en tur til Kina, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kina er Typ A, Typ I, Typ C, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kina. Les mer her om reiseadapter Kina.

Links for at læse mere om Beijing

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Peking (Beijing)?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Beijing?

Beijing på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Beijing, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Beijing. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Beijing. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Beijing godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Beijing
   ››  Engelsk Wikipedia side om Beijing

Beijing i Kina på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Kina Beijing ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.