Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Kina

Tid, tidssone og tidsforskjell i Kina

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Kina du er, når Kina er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Kina selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Kina. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Kina, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Kina.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones

Tid, tidsforskjell og dato i Kinas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Kina.

Generelle fakta om Kina

I landet Kina bor det omtrent 1 404 000 000 innbyggere i et område på ca. 9 596 961 km2, hovedstaden i Kina heter Beijing. Landskoden for å ringe noen i Kina fra et annet land er +86. I Kina er det offisielle språket kinesisk, og den offisielle valutaen i Kina er kinesisk renminbi (CNY). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kina er .cn. Den 1 oktober feirer Kina sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Kina

Her kan du se hvilket flagg landet Kina har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇳

Før turen til Kina

Hvis du planlegger en reise til Kina, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den kinesiske yuan (CNY) valuta som brukes i Kina akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne kinesiske yuan valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og kinesiske yuan.

Stikkontakt og reiseadapter i Kina

Før du legger ut på en tur til Kina, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kina er Typ A, Typ I, Typ C, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kina. Les mer her om reiseadapter Kina.

Links for at læse mere om Kina

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Kina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kina?

Kina på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Kina, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Kina. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Kina. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Kina godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Kina
   ››  Engelsk Wikipedia side om Kina