Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Kapp Verde


Det er midt om natten i Kapp Verde, mandag den 10. august 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Kapp Verde

Tidszonen som Kapp Verde er i er Cape Verde Time (UTC-1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Kapp Verde er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Kapp Verde

Her kan du se hva klokken er i Kapp Verde akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Kapp Verde.

Generelle fakta om Kapp Verde

I landet Kapp Verde bor det omtrent 540 000 innbyggere i et område på ca. 4 033 km2, hovedstaden i Kapp Verde heter Praia. Landskoden for å ringe noen i Kapp Verde fra et annet land er +238. I Kapp Verde er det offisielle språket portugisisk, og den offisielle valutaen i Kapp Verde er kappverdisk escudo (CVE). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kapp Verde er .cv. Den 12 september feirer Kapp Verde sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Kapp Verdes byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Kapp Verde.

Flagg i Kapp Verde

Her kan du se hvilket flagg landet Kapp Verde har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇻

Stikkontakt og reiseadapter i Kapp Verde

Før du legger ut på en tur til Kapp Verde, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kapp Verde er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kapp Verde.

Links for at læse mere om Kapp Verde

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Kap Verde?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kap Verde?

Kapp Verde på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Kapp Verde, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Kapp Verde. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Kapp Verde. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Kapp Verde godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Kapp Verde
   ››  Engelsk Wikipedia side om Kapp Verde

Kapp Verde på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Kapp Verde ligger.