Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Praia


Det er aften i Praia, tirsdag den 22. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Praia

Tidszonen som Praia er i er Cape Verde Time (UTC-1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Praia i Kapp Verde er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Praia

Her kan du se hva klokken er i Praia i Kapp Verde akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Praia.

Generelle fakta om Praia

Praia ligger i Kapp Verde, og er faktisk også hovedstaden i Kapp Verde. Det er ca. 150 000 innbyggere i Praia, og Praia er ca. 103 km2 (kvadratkilometer) stor. Praia ble grunnlagt i 1615 (som Praia de Santa Maria). I Kapp Verde er det offisielle språket portugisisk, og den offisielle valutaen i Kapp Verde er kappverdisk escudo (CVE). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kapp Verde er .cv. Den 12 september feirer Kapp Verde sin årlige nasjonale dag.

Soloppgang og solnedgang i Praia

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Praia både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Praia.

Soloppgang i dag
onsdag 23. september 2020
kl. 06:23:09
Senit i dag
onsdag 23. september 2020
kl. 12:26:04
Solnedgang i dag
onsdag 23. september 2020
kl. 18:29:00
Soloppgang i morgen
torsdag 24. september 2020
kl. 06:23:13
Senit i morgen
torsdag 24. september 2020
kl. 12:25:44
Solnedgang i morgen
torsdag 24. september 2020
kl. 18:28:14

Flagg i Kapp Verde og Praia

Her kan du se hvilket flagg landet Kapp Verde har, og dermed også Praia. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇻

Stikkontakt og reiseadapter i Kapp Verde

Før du legger ut på en tur til Kapp Verde, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kapp Verde er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kapp Verde.

Links for at læse mere om Praia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Praia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Praia?

Praia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Praia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Praia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Praia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Praia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Praia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Praia

Praia i Kapp Verde på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Kapp Verde Praia ligger.