Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Tokyo


Det er frokosttid i Tokyo, mandag den 17. mai 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Tokyo

Tidszonen som Tokyo er i er Japan Standard Time (UTC+9), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Tokyo i Japan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Tokyo

Her kan du se hva klokken er i Tokyo i Japan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Tokyo.

Generelle fakta om Tokyo

Tokyo ligger i Kantō-regionen på øya Honshu i Japan. Det er ca. 13 700 000 innbyggere i Tokyo, og Tokyo er ca. 2 187 km2 (kvadratkilometer) stor. I Japan er det offisielle språket japansk, og den offisielle valutaen i Japan er japansk yen (JPY). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Japan er .jp. Den 23 desember feirer Japan sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Tokyo

For å ringe Tokyo fra et annet land, ring først landskoden for Japan som er +81, etterfulgt av retningsnummeret for Tokyo som er 3, ring deretter nummeret du vil ringe i Tokyo.

Soloppgang og solnedgang i Tokyo

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Tokyo både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Tokyo.

Soloppgang i dag
mandag 17. mai 2021
kl. 04:34:35
Senit i dag
mandag 17. mai 2021
kl. 11:37:37
Solnedgang i dag
mandag 17. mai 2021
kl. 18:40:40
Soloppgang i morgen
tirsdag 18. mai 2021
kl. 04:33:52
Senit i morgen
tirsdag 18. mai 2021
kl. 11:37:40
Solnedgang i morgen
tirsdag 18. mai 2021
kl. 18:41:27

Flagg i Japan og Tokyo

Her kan du se hvilket flagg landet Japan har, og dermed også Tokyo. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇯🇵

Før turen til Tokyo

Hvis du planlegger en reise til Tokyo, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den japanske yen (JPY) valuta som brukes i Tokyo akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne japanske yen valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og japanske yen.

Et annet nettsted som du egentlig ikke bør gå glipp av når det gjelder Tokyo er bloggen hannagaita.com. Spesielt posten Adventures in Tokyo som inneholder mange fine bilder fra Tokyo og området rundt er virkelig et must å lese!

Stikkontakt og reiseadapter i Japan

Før du legger ut på en tur til Japan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Japan er Typ A, Typ B, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Japan

Links for at læse mere om Tokyo

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Tokyo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tokyo?

Tokyo på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Tokyo, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Tokyo. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Tokyo. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Tokyo godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Tokyo
   ››  Engelsk Wikipedia side om Tokyo

Tokyo i Japan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Japan Tokyo ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.