Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Japan


Det er midt om natten i Japan, onsdagen den 1 februar 2023

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Japan

Tidszonen som Japan er i er Japan Standard Time (UTC+9), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Japan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Japan

Her kan du se hva klokken er i Japan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Japan.

Generelle fakta om Japan

I landet Japan bor det omtrent 126 000 000 innbyggere i et område på ca. 377 973 km2. Landskoden for å ringe noen i Japan fra et annet land er +81. I Japan er det offisielle språket japansk, og den offisielle valutaen i Japan er japansk yen (JPY). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Japan er .jp. Den 23 desember feirer Japan sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Japans byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Japan.

Flagg i Japan

Her kan du se hvilket flagg landet Japan har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇯🇵

Før turen til Japan

Hvis du planlegger en reise til Japan, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den japanske yen (JPY) valuta som brukes i Japan akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne japanske yen valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og japanske yen.

Stikkontakt og reiseadapter i Japan

Før du legger ut på en tur til Japan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Japan er Typ A, Typ B, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Japan. Les mer her om reiseadapter Japan.

Links for at læse mere om Japan

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Japan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Japan?

Japan på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Japan, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Japan. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Japan. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Japan godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Japan
   ››  Engelsk Wikipedia side om Japan

Japan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Japan ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones