Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Roma


Det er morgen i Roma, onsdagen den 28 september 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Roma

Tidszonen som Roma er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Roma i Italia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Roma

Her kan du se hva klokken er i Roma i Italia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Roma.

Generelle fakta om Roma

Roma ligger i regionen Lazio i Italia, og er faktisk også hovedstaden i Italia. Det er ca. 2 900 000 innbyggere i Roma, og Roma er ca. 1 285 km2 (kvadratkilometer) stor. I Italia er det offisielle språket italiensk, og den offisielle valutaen i Italia er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Italia er .it. Den 2 juni feirer Italia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Roma

For å ringe Roma fra et annet land, ring først landskoden for Italia som er +39, etterfulgt av retningsnummeret for Roma som er 06, ring deretter nummeret du vil ringe i Roma.

Soloppgang og solnedgang i Roma

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Roma både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Roma.

Soloppgang i dag
onsdag 28. september 2022
kl. 07:03:41
Senit i dag
onsdag 28. september 2022
kl. 13:00:40
Solnedgang i dag
onsdag 28. september 2022
kl. 18:57:39
Soloppgang i morgen
torsdag 29. september 2022
kl. 07:04:45
Senit i morgen
torsdag 29. september 2022
kl. 13:00:20
Solnedgang i morgen
torsdag 29. september 2022
kl. 18:55:55

Flagg i Italia og Roma

Her kan du se hvilket flagg landet Italia har, og dermed også Roma. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇹

Før turen til Roma

Hvis du planlegger en reise til Roma, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Roma akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Italia

Før du legger ut på en tur til Italia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Italia er Typ L, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Italia. Les mer her om reiseadapter Italia.

Links for at læse mere om Roma

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Rom?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Rom?

Roma på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Roma, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Roma. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Roma. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Roma godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Roma
   ››  Engelsk Wikipedia side om Roma

Roma i Italia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Italia Roma ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.