Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Italia


Det er eftermiddag i Italia, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Italia

Tidszonen som Italia er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Italia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Italia

Her kan du se hva klokken er i Italia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Italia.

Generelle fakta om Italia

I landet Italia bor det omtrent 61 000 000 innbyggere i et område på ca. 301 340 km2, hovedstaden i Italia heter Roma. Landskoden for å ringe noen i Italia fra et annet land er +39. I Italia er det offisielle språket italiensk, og den offisielle valutaen i Italia er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Italia er .it. Den 2 juni feirer Italia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Italias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Italia.

Flagg i Italia

Her kan du se hvilket flagg landet Italia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇹

Før turen til Italia

Hvis du planlegger en reise til Italia, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Italia akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Italia

Før du legger ut på en tur til Italia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Italia er Typ L, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Italia. Les mer her om reiseadapter Italia.

Links for at læse mere om Italia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Italien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Italien?

Italia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Italia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Italia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Italia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Italia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Italia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Italia

Italia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Italia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.