Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Irland


Det er midt om natten i Irland, mandagen den 20 mai 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Irland

Tidszonen som Irland er i er Western European Time (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Irland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Irland

Her kan du se hva klokken er i Irland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Irland.

Generelle fakta om Irland

I landet Irland bor det omtrent 4 900 000 innbyggere i et område på ca. 70 273 km2, hovedstaden i Irland heter Dublin. Landskoden for å ringe noen i Irland fra et annet land er +353. I Irland er det offisielle språket irsk og engelsk, og den offisielle valutaen i Irland er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Irland er .ie. Den 17 mars feirer Irland sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Irlands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Irland.

Flagg i Irland

Her kan du se hvilket flagg landet Irland har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇪

Før turen til Irland

Hvis du planlegger en reise til Irland, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Irland akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Irland

Før du legger ut på en tur til Irland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Irland er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Irland. Les mer her om reiseadapter Irland.

Links for at læse mere om Irland

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Irland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irland?

Irland på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Irland, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Irland. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Irland. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Irland godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Irland
   ››  Engelsk Wikipedia side om Irland

Irland på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Irland ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.