Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Iran


Det er morgen i Iran, mandag den 10. august 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Iran

Tidszonen som Iran er i er Iran Standard Time (UTC+3:30), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Iran er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Iran

Her kan du se hva klokken er i Iran akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Iran.

Generelle fakta om Iran

I landet Iran bor det omtrent 83 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 648 195 km2, hovedstaden i Iran heter Teheran. Landskoden for å ringe noen i Iran fra et annet land er +98. I Iran er det offisielle språket persisk, azeri, kurdisk, luri, gilaki, mazandarani, balutsji, talysh og tati, og den offisielle valutaen i Iran er iransk rial (IRR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Iran er .ir. Den 11 februar feirer Iran sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Irans byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Iran.

Flagg i Iran

Her kan du se hvilket flagg landet Iran har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇷

Stikkontakt og reiseadapter i Iran

Før du legger ut på en tur til Iran, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Iran er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Iran.

Links for at læse mere om Iran

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Iran?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Iran?

Iran på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Iran, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Iran. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Iran. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Iran godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Iran
   ››  Engelsk Wikipedia side om Iran

Iran på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Iran ligger.