Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Irak


Det er midt om natten i Irak, mandag den 10. august 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Irak

Tidszonen som Irak er i er Arabia Standard Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Irak er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Irak

Her kan du se hva klokken er i Irak akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Irak.

Generelle fakta om Irak

I landet Irak bor det omtrent 37 500 000 innbyggere i et område på ca. 437 072 km2, hovedstaden i Irak heter Bagdad. Landskoden for å ringe noen i Irak fra et annet land er +964. I Irak er det offisielle språket arabisk og kurdisk, og den offisielle valutaen i Irak er irakisk dinar (IQD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Irak er .iq. Den 3 oktober feirer Irak sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Iraks byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Irak.

Flagg i Irak

Her kan du se hvilket flagg landet Irak har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇶

Stikkontakt og reiseadapter i Irak

Før du legger ut på en tur til Irak, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Irak er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Irak.

Links for at læse mere om Irak

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Irak?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irak?

Irak på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Irak, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Irak. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Irak. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Irak godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Irak
   ››  Engelsk Wikipedia side om Irak

Irak på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Irak ligger.