Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Hellas


Det er aften i Hellas, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Hellas

Tidszonen som Hellas er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Hellas er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Hellas

Her kan du se hva klokken er i Hellas akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Hellas.

Generelle fakta om Hellas

I landet Hellas bor det omtrent 11 000 000 innbyggere i et område på ca. 131 957 km2, hovedstaden i Hellas heter Athen. Landskoden for å ringe noen i Hellas fra et annet land er +30. I Hellas er det offisielle språket gresk, og den offisielle valutaen i Hellas er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Hellas er .gr. Den 25 mars feirer Hellas sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Hellass byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Hellas.

Flagg i Hellas

Her kan du se hvilket flagg landet Hellas har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇬🇷

Før turen til Hellas

Hvis du planlegger en reise til Hellas, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Hellas akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Hellas

Før du legger ut på en tur til Hellas, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Hellas er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Hellas. Les mer her om reiseadapter Hellas.

Links for at læse mere om Hellas

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Grekland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Grækenland?

Hellas på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Hellas, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Hellas. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Hellas. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Hellas godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Hellas
   ››  Engelsk Wikipedia side om Hellas

Hellas på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Hellas ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.