Hva er klokka? logotype

Hva er klokka på Nuuk


Det er aften på Nuuk, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone på Nuuk

Tidszonen som Nuuk er i er Western Greenland Standard (UTC-3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Nuuk i Grønland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato på Nuuk

Her kan du se hva klokken er på Nuuk i Grønland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket på Nuuk.

Generelle fakta om Nuuk

Nuuk ligger i Grønland, og er faktisk også hovedstaden i Grønland. Det er ca. 18 000 innbyggere i Nuuk, og Nuuk er ca. 690 km2 (kvadratkilometer) stor. Nuuk ble grunnlagt 29. august 1728. I Grønland er det offisielle språket grønlandsk, og den offisielle valutaen i Grønland er danske kroner (DKK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Grønland er .gl. Den 21 juni feirer Grønland sin årlige nasjonale dag.

Ring noen på Nuuk

For å ringe Nuuk fra et annet land, ring først landskoden for Grønland som er +299, etterfulgt av retningsnummeret for Nuuk som er 31, 31, 33, 34, 35 el. 36, ring deretter nummeret du vil ringe på Nuuk.

Soloppgang og solnedgang i Nuuk

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Nuuk både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Nuuk.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 03:50:05
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 14:27:17
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 01:04:29
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 03:49:00
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 14:27:30
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 01:06:00

Flagg i Grønland og Nuuk

Her kan du se hvilket flagg landet Grønland har, og dermed også Nuuk. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇬🇱

Før turen til Nuuk

Hvis du planlegger en reise til Nuuk, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den dansk krone (DKK) valuta som brukes på Nuuk akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne dansk krone valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og dansk krone.

Stikkontakt og reiseadapter i Grønland

Før du legger ut på en tur til Grønland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Grønland er Typ K, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Grønland.

Links for at læse mere om Nuuk

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan på Nuuk?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Nuuk?

Nuuk på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Nuuk, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Nuuk. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Nuuk. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Nuuk godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Nuuk
   ››  Engelsk Wikipedia side om Nuuk

Nuuk i Grønland på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Grønland Nuuk ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.