Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Grønland

Tid, tidssone og tidsforskjell i Grønland

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Grønland du er, når Grønland er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Grønland selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Grønland. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Grønland, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Grønland.

Tid, tidsforskjell og dato i Grønlands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Grønland.

Generelle fakta om Grønland

I landet Grønland bor det omtrent 60 000 innbyggere i et område på ca. 2 166 086 km2, hovedstaden i Grønland heter Nuuk. Landskoden for å ringe noen i Grønland fra et annet land er +299. I Grønland er det offisielle språket grønlandsk, og den offisielle valutaen i Grønland er danske kroner (DKK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Grønland er .gl. Den 21 juni feirer Grønland sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Grønland

Her kan du se hvilket flagg landet Grønland har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇬🇱

Før turen til Grønland

Hvis du planlegger en reise til Grønland, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den dansk krone (DKK) valuta som brukes i Grønland akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne dansk krone valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og dansk krone.

Stikkontakt og reiseadapter i Grønland

Før du legger ut på en tur til Grønland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Grønland er Typ K, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Grønland.

Links for at læse mere om Grønland

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Grönland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Grønland?

Grønland på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Grønland, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Grønland. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Grønland. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Grønland godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Grønland
   ››  Engelsk Wikipedia side om Grønland