Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Paris


Det er aften i Paris, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Paris

Tidszonen som Paris er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Paris i Frankrike er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Paris

Her kan du se hva klokken er i Paris i Frankrike akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Paris.

Generelle fakta om Paris

Paris ligger i Frankrike, og er faktisk også hovedstaden i Frankrike. Det er ca. 2 250 000 innbyggere i Paris, og Paris er ca. 105 km2 (kvadratkilometer) stor. I Frankrike er det offisielle språket fransk, og den offisielle valutaen i Frankrike er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Frankrike er .fr. Den 14 juli feirer Frankrike sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Paris

For å ringe Paris fra et annet land, ring først landskoden for Frankrike som er +33, etterfulgt av retningsnummeret for Paris som er 1, ring deretter nummeret du vil ringe i Paris.

Soloppgang og solnedgang i Paris

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Paris både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Paris.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:44:33
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 13:50:47
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 21:57:01
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:44:27
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 13:51:00
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 21:57:32

Flagg i Frankrike og Paris

Her kan du se hvilket flagg landet Frankrike har, og dermed også Paris. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇫🇷

Før turen til Paris

Hvis du planlegger en reise til Paris, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Paris akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Frankrike

Før du legger ut på en tur til Frankrike, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Frankrike er Typ E, Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Frankrike. Les mer her om reiseadapter Frankrike.

Links for at læse mere om Paris

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Paris?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Paris?

Paris på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Paris, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Paris. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Paris. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Paris godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Paris
   ››  Engelsk Wikipedia side om Paris

Paris i Frankrike på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Frankrike Paris ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.