Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Frankrike


Det er morgen i Frankrike, torsdag den 23. september 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Frankrike

Tidszonen som Frankrike er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Frankrike er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Frankrike

Her kan du se hva klokken er i Frankrike akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Frankrike.

Generelle fakta om Frankrike

I landet Frankrike bor det omtrent 67 000 000 innbyggere i et område på ca. 640 679 km2, hovedstaden i Frankrike heter Paris. Landskoden for å ringe noen i Frankrike fra et annet land er +33. I Frankrike er det offisielle språket fransk, og den offisielle valutaen i Frankrike er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Frankrike er .fr. Den 14 juli feirer Frankrike sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Frankrikes byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Frankrike.

Flagg i Frankrike

Her kan du se hvilket flagg landet Frankrike har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇫🇷

Før turen til Frankrike

Hvis du planlegger en reise til Frankrike, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Frankrike akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Frankrike

Før du legger ut på en tur til Frankrike, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Frankrike er Typ E, Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Frankrike.

Links for at læse mere om Frankrike

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Frankrike?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Frankrig?

Frankrike på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Frankrike, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Frankrike. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Frankrike. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Frankrike godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Frankrike
   ››  Engelsk Wikipedia side om Frankrike

Frankrike på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Frankrike ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.